Kenya

Experience unforgettable adventures

Η χώρα των Μασάϊ

Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το σαφάρι της άγρια ζωής είναι η ψυχή του τουρισμού της Κένυας, και η υποδομή για τους ταξιδιώτες εντυπωσιακή.

Masai Mara National Reserve

Το πιο δημοφιλές πάρκο στην Κένυα. Οι Masai είναι νομάδες-βοσκοί που ακολουθούν τα κοπάδια τους καθώς μετακινούνται αναζητώντας τροφή. Το καταφύγιο καλύπτει μια έκταση 320 τ.χλμ.  και συντηρεί μια εκπληκτική βιοποικιλότητα με τα πιο σημαντικά ζώα της αφρικανικής πανίδας.

Lake Nakuru National Park

Μπορείτε να πετύχετε χιλιάδες ροζ φλαμίνγκο στις όχθες της λίμνης, που αποτελεί και καταφύγιο ρινόκερων. Θα δείτε επίσης βουβάλια, ζέβρες, αντιλόπες, ενώ αν είστε τυχεροί (και υπομονετικοί), ίσως εντοπίσετε και καμιά λεοπάρδαλη να καραδοκεί ανάμεσα στις γιγαντιαίες ακακίες.

Great Rift Valley

Αυτό το μεγάλο τεκτονικό ρήγμα, μέρος της ανατολικής αφρικανικής ρωγμής , προσφέρει σε όλη τη διαδρομή από το Ναϊρόμπι μέχρι τη Ναϊβάσα φαντασμαγορικά τοπία. Απόκρημνες απότομες πλαγιές ύψους 2.000 μ. αγκαλιάζουν μια κοιλάδα όπου συναντάς ηφαίστεια και υφάλμυρες ρηχές λίμνες.

Χρησιμες πληροδοριες

Τοποθεσία

Η Κένυα βρίσκεται στην ανατολική ακτή της Αφρικής, επάνω στον Ισημερινό. Το κεντρικό της οροπέδιο διχοτομείται από τη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα. Η έρημος καλύπτει τις βόρειες περιοχές, ενώ στα ανατολικά εκτείνεται η εύφορη παράκτια ζώνη. Στις νοτιοδυτικές περιοχές είναι συγκεντρωμένα τα περισσότερα εθνικά πάρκα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ξένων επισκεπτών. Ο πληθυσμός της χώρας φτάνει τα 31 εκατομμύρια, πρωτεύουσα είναι το Ναϊρόμπι και επίσημη γλώσσα τα Σουαχίλι.

Υγεία

Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την υγειονομική υπηρεσία (210 6460493) για να κάνετε τα απαραίτητα εμβόλια. Τα χάπια για την ελονοσία (που υποχρεωτικά θα πάρετε) δεν σας καθιστούν άτρωτους, απλώς εξασφαλίζουν ήπια εμφάνιση των συμπτωμάτων. Ο καλύτερος σύμμαχος είναι μια δυνατή αντικουνουπική κρέμα, την οποία θα χρησιμοποιείτε σε 24ωρη βάση.

Νόμισμα

Το νόμισμα μπορεί να ανταλλαχθεί στις μεγάλες τράπεζες, τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος και σε εξουσιοδοτημένα ξενοδοχεία. οι τράπεζες στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Γιόμο Κενυάτα  και στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μόι υπάρχουν υπηρεσίες ανταλλαγής συναλλάγματος επί 24ώρου βάση. Το πιο εύκολο νόμισμα για να ανταλλάξετε είναι το δολάριο των ΗΠΑ, η στερλίνα και το Ευρώ.

Η MasterCard και η Visa είναι ευρέως αποδεκτές, η American Express και η  Diners Club είναι λιγότερο. Τα μεγάλα ξενοδοχεία πλέον δέχονται την πληρωμή με πιστωτική κάρτα, όπως και οι μεγάλες εταιρείες σαφάρι, τα ταξιδιωτικά γραφεία και τα εστιατόρια. Σχεδόν κάθε τράπεζα έχει ΑΤΜ, και όλο και περισσότερο εγκαθίστανται στα πρατήρια βενζίνης.

Κλίμα

Σε όλη τη χώρα, οι πιο ζεστοί μήνες είναι ο Δεκέμβριος μέχρι το Μάρτιο. Οι παραθαλάσσιες περιοχές έχουν τροπικό κλίμα, με ιδιαίτερα υψηλή υγρασία τον Απρίλιο και το Μάιο, αλλά μετριάζεται από μουσώνες. Τα πεδινά είναι ζεστά, αλλά κυρίως ξηρά, ενώ οι ορεινές περιοχές έχουν πιο εύκρατο κλίμα, και τις τέσσερεις εποχές. Το Ναϊρόμπι έχει πολύ ευχάριστο κλίμα όλο το χρόνο λόγω του υψόμετρου του. Κοντά στη λίμνη Βικτώρια, οι θερμοκρασίες είναι πολύ πιο υψηλές και οι βροχοπτώσεις μπορεί να είναι πιο έντονες.

Ένδυση

Κατάλληλη ένδυση είναι τα ελαφριά βαμβακερά και τα λινά, με τα αδιάβροχα να συνιστώνται για τις ακτές και τις παραλίμνιες περιοχές. Πιο ζεστά ρούχα χρειάζονται τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και για τα πιο ψυχρά πρωινά στην ακτή. Το πιο ελαφριά χρειάζονται για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου στα υψίπεδα. Τα αδιάβροχα συνιστώνται μεταξύ του Μαρτίου και του Ιουνίου, και του Οκτωβρίου και του Δεκεμβρίου.
Σχεδιαζουμε το επομενο ταξιδι σας

Στοιχεία ταξιδιού

 

Άτομα

 

Επιπλέον πληροφορίες

 

Στοιχεία επικοινωνίας

 

GDPR

 

Επιβεβαίωση

2019 ©  JV Travel - All rights reserved

Developed by intraCORE